Hur går det till?

Välkommen till 

Lindesbergs Musteri

Äpplen för mustning får inte ha börjat ruttna och skalet skall vara oskadat. Fallfrukt går bra om det inte är mycket skadat. De får heller inte ha fallit i beteshagar.

Man kan enkelt säga att det äpple du själv kan tänka dig att sätta tänderna i, går också bra att musta.

Råmust

Du plockar dina äpplen och kommer med dom till oss. Vi väger dom och tar dem sedan till mustningen. Vi mustar dina äpplen medan du väntar, sedan hälls den upp på dina medhavda kärl, tex plastdunkar eller hink med lock etc. Vi har även plastdunkar till försäljning. När du kommer hem häller du över musten i kärl som lämpar sig för frysning, tex PET-flaskor. Utan frysning håller råmusten sig ca. 3 dagar i kylskåp.

Pastöriserad must

Att pastörisera musten tar lite längre tid, därför får du lämna dina äpplen en dag och hämta den efter överrenskommelse. Vi häller din must på Bag-in-Box som har en hållbarhet på minst 18 mån. i rumstemperatur. Öppnad bag-in-box håller ett par månader i kylskåp.

Börja med att ringa  oss för att boka tid!

0581-52250

Vi köper gärna äpplen!


Ibland har man mer äpplen än man orkar dricka upp. Istället för att slänga dom, kom med dom till oss. Vi köper dom gärna. Dock inte de tidiga sommaräpplena som fort ruttnar och därför är mycket svåra att lagra.
Vi betalar 5 kr/kilo för era, ej skadade, äpplen.