Hur går det till?

Äpplen för mustning får inte ha börjat ruttna och skalet skall vara oskadat. Fallfrukt går bra om det inte är mycket skadat. De får heller inte ha fallit i beteshagar.

Man kan enkelt säga att det äpple du själv kan tänka dig att sätta tänderna i, går också bra att musta.

Råmust

Du plockar dina äpplen och kommer med dom till oss. Vi väger dom och tar dem sedan till mustningen. Vi mustar dina äpplen medan du väntar, sedan hälls den upp på dina medhavda kärl, tex plastdunkar eller hink med lock etc. Vi har även plastdunkar till försäljning. När du kommer hem häller du över musten i kärl som lämpar sig för frysning, tex PET-flaskor. Utan frysning håller råmusten sig ca. 5-7 dagar i kylskåp.

Pastöriserad must

Att pastörisera musten tar lite längre tid, därför får du lämna dina äpplen en dag och hämta den efter överrenskommelse. Vi häller din must på Bag-in-Box som har en hållbarhet på minst ett år i rumstemperatur. Öppnad bag-in-box håller minst en månad i kylskåp.

Börja med att ringa oss för att boka tid!

0581-52250

Välkommen till 

Lindesbergs Musteri

"Bättre ett äpple i glaset än tio i skogen..."